Ik ben Stefan Van pellicom, bouwjaar 1963, geboren en getogen in Bornem.

Na een humanioraopleiding boekhouding kon ik van in 1982 bij ramenbedrijf Van pellicom het bouwvak gaan leren.

In deze periode kreeg ik ook de kans om in het programma AutoCAD prima wegwijs te geraken, kennis die ik in het Bornemse CC nog als leslesgever heb kunnen delen.

Met een bijkomende opleiding hout en bouw en ook nog een attest van Syntra op zak, vestigde ik me in 1986 als zelfstandig schrijnwerker van 4de generatie, en werd niet lang daarna trotse vader vantwee 5de generatie schrijnwerkers. 🙂

Voor Crawford plaatste ik een aantal jaren sectionale poorten voor industrie en partikuliere afbouw, en leerde mezelf metaaltechnieken zoals elektrode- en MIG lassen. Recent heb ik dat kennispakket uitgebreid met TIG lassen en klein draaiwerk. 
Samen met mijn vader bouwde ik 4 woningen, en met mijn zoon ook nog 1. De elektriciteitswerken voerde ik telkens volledig zelf uit, en bouwde de kennis van mijn jeugdhobby elektronica op korte tijd uit tot elektrotechnisch installateur. Voor de pret heb ik mezelf ook nog de programmatie van kleine PLC sturingen bijgeleerd.

In het kader van mijn poortenwerk werd ik in de late jaren ‘80 tot gebruik van een PC gedwongen, wat ook weer uitgroeide tot een hobby waar ik me stevig in vastbeet.

Toen ik dat in 1992 meer dan behoorlijk onder de knie had, ben ik in die PC systemen, netwerken en ERP software handel gaan drijven, en dat heb ik tot eind 2017 met succes gedaan.

Ik heb mezelf nog leren ontwerpen in 3D, en zet deze ontwerpen om in bruikbare objecten dmv van eigen 3D printers.
Maar de computerhobby werd “werk”, en een mens wordt er ook niet jonger op. De vinger aan de pols houden in een zeer snel veranderende sector, in een volledig nieuwe economie, en langdurig verantwoordelijkheid nemen over het welzijn van je medewerkers, da’s alles bijeen toch meer iets voor jonge leeuwen … 2 van die jonge leeuwen hebben mijn zaak overgenomen, en ik ben teruggekeerd naar mijn oude vak wat ik nog altijd graag doe.

De jobs die ik aanneem zijn zeer gevarieerd, en allemaal aangenaam om te doen !

Verkopen doe ik niet veel, vooral herstellen en monteren voor al wie het vraagt.

De focus ligt niet meer op doorvlammen en omzetten, maar op goed werk leveren zonder stress.