VPC desktops

De VPC Built-To-Order desktops zijn systemen die door ons worden samengesteld uit aparte onderdelen. Wij selecteren uit alle mogelijke configuraties de beste prijs/kwaliteit verhouding van onderdelen.

Het Basic-Systeem: Deze desktop is het budget systeem. Bij de keuze van onderdelen is er geopteerd voor een meer prijsgerichte keuze qua onderdelen. Niettemin kan dit systeem perfect mee met de laatste nieuwigheden in softwareland. De upgrade mogelijkheden in de tijd zijn wel eerder beperkt.

Het Family-Systeem: Deze desktop is de perfecte middenmoter in het huidige hardware segment. Een perfecte balans tussen performance, prijs en toekomstmogelijkheden.

Deze 2 systemen zijn onze voorstellen die voldoen voor het standaard gebruik. Een volledig op maat samengesteld systeem behoort ook zeker en vast tot de mogelijkheden. Voor meer informatie neemt u contact op met Retail@vpc.be. U kan ook vrijblijvend langskomen voor een gesprek in de winkel. Wij stellen met veel plezier een offerte voor u samen.

VPC BTO Basic VPC BTO Family

Corsair Carbide Series 200R Case
Be Quiet Straight PSU 300W
Gigabyte Mainboard H97
Intel Pentium Core

4 GB Ram
500GB HDD 7200 rpm
DVD-RW
Platinum Installatie
Windows 7 / 10

Corsair Carbide Series 200R Case
Be Quiet Straight PSU 500W
Gigabyte Mainboard H170M
Intel Core i5-6400 2.70GHz
16 GB Ram
Intel SSD 240GB
DVD-RW
Platinum Installatie

Windows 7 / 10

Prijs: €589

Opgelet: Kan enkel besteld worden in de winkel

Prijs: €959

Opgelet: Kan enkel besteld worden in de winkel

Een desktop biedt heel wat voordelen waar tegenwoordig weinig aandacht aan gespendeerd wordt. Wij sommen voor u kort even de voornaamste voor- en nadelen op.

Performance – Hoe krachtig is een desktop in vergelijking met een laptop?

Tegenwoordig gebruiken laptops en desktops in veel gevallen dezelfde soort hardware. Deze wordt gemaakt door dezelfde fabrikanten, heeft bijna dezelfde naam,… Maar toch zit er een enorm verschil in de performance die deze systemen leveren.

Het grote verschil tussen de 2 ligt in het stroomverbruik en de warmteproductie van alle onderdelen. Hoe meer stroom alle onderdelen gebruiken, hoe meer performance ze leveren. Maar ook hoe meer warmte ze opwekken en hoe meer koeling ze nodig hebben.

Een desktop wordt gebouwd in een zeer ruime case waar frisse lucht door kan stromen met behulp van ventilatoren. Een laptop heeft dit voordeel niet. Door zijn compacte behuizing moeten alle onderdelen dicht tegen elkaar gemonteerd worden.

Het resultaat hiervan is dat onderdelen in een laptop minder performant zijn dan die in een desktop.

Bijvoorbeeld: Een CPU in een laptop zal maar 60°C worden terwijl een gelijkaardige CPU in een desktop makkelijk 100°C kan halen.

Aanpasbaarheid – Kies uw hardware op maat!

De hardware in een desktop heeft in 99% van de gevallen een standaardmaat. Het gevolg hiervan is dat desktops enorm modulair zijn. Je kan uit een enorme variëteit van onderdelen kiezen om voor jou de perfecte PC samen te stellen.

Je kan bijvoorbeeld opteren voor een iets krachtigere CPU, een aparte grafische kaart of zelfs een aparte geluidskaart in je toestel. Deze modulariteit is een enorm voordeel van desktops.

Gebruikersgemak – Van ergonomie tot uw ogen.

Werken op een laptop heeft als voordeel dat je compact en mobiel bent. Het nadeel is dat je gebonden bent aan een relatief klein scherm en toetsenbord. Ook een trackpad werkt niet altijd even handig.

Een desktop biedt je de mogelijkheid tot extra comfort. Een scherm op aangepaste hoogte, een keyboard dat je pols ondersteunt. Dit zijn allemaal mogelijkheden van een desktop.

(Deze randapparatuur kan ook worden aangesloten op een laptop.)

Een desktop biedt ook net dat tikkeltje meer comfort tijdens langere sessies achter de computer. Om een lange brief of paper te typen, is het veel comfortabeler om met een keyboard en muis te werken die aangepast zijn aan de ergonomische standaarden.

Evolutie – Een desktop voor de toekomst!

De enorme modulariteit van een desktop geldt niet alleen op het moment dat je hem koopt. Onze VPC BTO’s zijn gebouwd op aanpassingen in de toekomst. Als je na verloop van tijd bepaalde hardware wil veranderen dan is dat perfect mogelijk.

Garantie van een BTO – VPC zorgt voor u!

De BTO systemen worden door onszelf in elkaar gezet. Het grote voordeel hiervan is dat wij als winkel ook de garantie leveren op kapotte onderdelen. U hoeft dus niet te wachten op herstellingen van grote fabrikanten.

Wij doen zelf een diagnose op het toestel en zorgen zelf voor de herstelling.

Nadelen van een desktop – Ja ze zijn er ook.

Het grote nadeel van een desktop is dat het geen All-in-One systeem is. De desktop omvat enkel de case en het computersysteem binnen in.

(Geen scherm, muis of keyboard inbegrepen).